ΚΑΙΡΟΣ · LIVE18.4°CΣχεδόν αίθριος72% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Σωτήριο το περπάτημα - Πόσα βήματα προφυλάσσουν από πρόωρο θάνατο

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 78



Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι θα ήταν καλό να κάνετε περίπου 10.000 βήματα την ημέρα για να προασπίσετε την υγεία σας και να αυξήσετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας.

Η συγκεκριμένη ιδέα ξεκίνησε στην Ιαπωνία τη δεκαετία του 1960, όμως δεν είχε καμία επιστημονική βάση.

Παράλληλα ερευνητές έχουν επισημάνει στο παρελθόν ότι εάν θέλουμε να μειώσουμε τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο, μπορούμε να τα καταφέρουμε κάνοντας και λιγότερα.

Τώρα η διεθνής νέα μελέτη με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας (UGR) υποστηρίζει ότι δίνει την πρώτη επιστημονική απόδειξη για το πόσα βήματα πρέπει να κάνετε την ημέρα για να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου: 8.000.

Δεδομένου του μέσου μήκους ενός ανθρώπινου βήματος (76 εκατοστά για τους άνδρες και 67 εκατοστά για τις γυναίκες), το να κάνετε 8.000 βήματα ισοδυναμεί με περπάτημα περίπου 6,4 χιλιομέτρων την ημέρα.

Πιο εφικτός στόχος τα 8.000 βήματα Οι ερευνητές αναφέρουν επίσης ότι ο ρυθμός με τον οποίο περπατάμε έχει επιπλέον οφέλη και ότι είναι καλύτερο να περπατάμε γρήγορα παρά αργά.

Όσον αφορά τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο, τα περισσότερα οφέλη φαίνονται περίπου στα 7.000 βήματα.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε σε ένα από τα κορυφαία περιοδικά καρδιολογίας στον κόσμο, το Journal of the American College of Cardiology, καθορίζει για πρώτη φορά τον βέλτιστο αριθμό βημάτων από τα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι αποκομίζουν τα μεγαλύτερα οφέλη και επίσης δείχνει ότι ο ρυθμός που περπατάτε θα μπορούσε να έχει έξτρα προστατευτικές ιδιότητες.

Για να φτάσουν στα παραπάνω συμπεράσματα, οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια συστηματική βιβλιογραφική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση δεδομένων από δώδεκα διεθνείς έρευνες στις οποίες έλαβαν μέρος περισσότεροι από 110.000 συμμετέχοντες.

Τα νέα ευρήματα συμφωνούν με άλλες πρόσφατες έρευνες, οι οποίες δείχνουν ότι η υγεία σας θα μπορούσε να επωφεληθεί και με λιγότερα από  10.000 βήματα την ημέρα.

«Αυτό που κάνει τη μελέτη μας διαφορετική είναι ότι, για πρώτη φορά, θέσαμε σαφείς στόχους βημά...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 18.4 °C · 72%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies